Stottertherapie:
ons aanbod

De therapie is zowel in groepsverband als individueel, op locatie en online te volgen

Stottertherapie
peuter | kleuter

Met je peuter of kleuter naar een stottertherapeut gaan omdat hij stottert of begint te stotteren? Wij geloven dat je als ouder met de juiste handvatten heel goed zelf kunt ingrijpen. Zonder dat je kind het gevoel krijgt dat hij iets niet goed doet of al op jonge leeftijd in therapie moet. Met kleine aanwijzingen stuur je, onder begeleiding van je stottertherapeut, zelf je kind bij.

Stottertherapie kinderen

Stotteren is erg vervelend voor een kind. De beurt krijgen in de klas, iets moeten vragen aan je sporttrainer of praten in een groep: het kan voor veel stress zorgen. Een kind dat zich niet kan uiten zoals het dat wil, zal geen gelukkig kind zijn. Terwijl je als ouder juist wilt dat je kind een onbezorgde jeugd heeft. Met de Hausdörfer-methode kan je kind vrij worden van stotteren. Met eenvoudige oefeningen en op een ontspannen manier hebben we al honderden kinderen van het stotteren bevrijd. We helpen ook graag jouw kind.

Stottertherapie (jong)volwassenen

Stotteren beïnvloedt je hele leven. Je niet kunnen uiten zoals je wilt en spanning voelen als je praat – op school of op je werk – is ontzettend vervelend. Met de Hausdörfer-methode wordt je vrij van stotteren, ook als je al verschillende stottertherapeuten en logopedisten hebt bezocht. Wij pakken het anders aan en maken gebruik van wat er al is: je stem.

Aankomende groepstherapiën

Geen evenementen gevonden!

Stottertherapie: precies de vorm die bij jouw leven past

Het Hausdörfer-instituut biedt verschillende therapievormen aan waarmee je vrij wordt van stotteren. Zowel groepsverband als individueel, op locatie of online. Via verschillende therapievormen maken we jou of je kind vrij van stotteren. Op een manier die bij jou of je gezin past.

Stottertherapie online

Gewoon vanachter je eigen computer VRIJ worden van stotteren? Dat kan! Woon je wat verder weg en is het lastig om naar Zutphen te komen? Of laat je agenda het niet toe? Dan bieden we ook online therapie aan. Dit is ook geschikt voor ouders die graag, online, praktische adviezen krijgen van de therapeut.

Stottertherapie op locatie

Het Hausdörfer-instituut is gevestigd in Zutphen. Als je kiest voor groeps- of individuele therapie op locatie, dan kom je op de dag van je therapie naar Zutphen. Soms gaat het om twee aansluitende dagen. Het is dan mogelijk om te overnachten in Zutphen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Individuele stottertherapie

Om allerlei redenen kan het fijn zijn om één op één te werken met de therapeut. Daarom biedt het Hausdörfer-instituut ook individuele therapieën aan. Individuele stottertherapie kan op onze eigen locatie in Zutphen, maar ook bij je thuis. Dit kan voor zowel volwassenen als kinderen.

‘Ik stotterde al vanaf mijn 4e. Sindsdien heb ik logopedie gehad en diverse stottertherapieën gevolgd. Met de Hausdörfer-methode vallen alle puzzelstukjes voor mij op z’n plaats. Dit was voor mij dé methode om van mijn stotteren af te komen. In tegenstelling tot andere stottertherapieën pakt Hausdörfer het probleem in de kern aan.’

- Petra, 37 jaar

Wil je meer weten over de Hausdörfer-therapie?

Bestel dan (één van) onze boeken!