de mensen achter het
hausdÖrfer-instituut

Waarom wij je graag verder helpen

Onze missie

  • Zoveel mogelijk mensen begeleiden in het vrij worden van stotteren en dit probleem definitief uit de wereld helpen;
  • zoveel mogelijk Hausdörfer-therapieën organiseren en de werkwijze hiervan voortdurend optimaliseren;
  • zorgen voor een succesvolle preventie;
  • de Hausdörfer-therapie voor iedereen toegankelijk maken/houden;
  • zo veel mogelijk mensen op een persoonlijke en prettige manier gelukkiger maken door het vrij worden van stotteren.

Onze visie

Hausdörfer-therapie helpt mensen om vrij te worden van stotteren door de angst om te stotteren de voedingsbodem te ontnemen. Deze natuurlijke en unieke aanpak richt zich op de bron en kenmerkt zich door haar eenvoud en kracht. Je hebt alles al in huis om VRIJ te worden: door te focussen op jouw stemgeluid krijg je vertrouwen in jouw spreken. Tevens gebruik je jouw spraakgeluid voor het opbouwen van een flegmatieke gevoelstoestand, een zekere onverstoorbaarheid op het gebied van spraak.

Jan Heuvel

oprichter en therapeut

Jan Heuvel stotterde van jongs af aan. In zijn zoektocht om vrij te worden van stotteren, bezocht hij in 1984 een workshop over de Hausdörfer-methode in Keulen. Geheel tegen zijn eigen verwachtingen in werd hij op z’n 25-ste hierdoor vrij van stotteren. In 1988 introduceerde hij de Hausdörfer-methode in Nederland. In de loop der jaren groeide deze uit tot de succesvolle Hausdörfer-therapie.

Wendy Oldenhof

Office Manager

Wendy Oldenhof is sinds 1 juli 2013 Office Manager bij het Hausdörfer-Intstituut. In september 2011 volgde zij zelf de Hausdörfer-therapie. Sindsdien is zij ervan overtuigd dat dit de therapie is die mensen kan helpen om hun spreekangst te overwinnen. Wendy houdt zich onder andere bezig met het beantwoorden van mailtjes (denk hierbij aan mensen die interesse hebben voor de cursus), de administratie en de planning van de Hausdörfer-therapieën.

Wij hopen via het Hausdörfer-instituut nog veel mensen te mogen begeleiden op hun weg naar natuurlijk spreken, vrij van spreekangst en stotteren. Je bent bij ons op het goede adres!