de mensen achter het
hausdÖrfer-instituut

Wij helpen je graag!

Onze missie

  • Zoveel mogelijk mensen begeleiden in het vrij worden van stotteren en dit probleem definitief uit de wereld helpen.
  • Zoveel mogelijk mensen op een persoonlijke en prettige manier gelukkiger maken door VRIJ te worden van stotteren.
  • Zorgen voor een succesvolle preventie.
  • Zoveel mogelijk Hausdörfer-therapieën organiseren en de werkwijze hiervan voortdurend optimaliseren.
  • De Hausdörfer-therapie voor iedereen toegankelijk maken/houden.

Onze visie

Hausdörfer-therapie helpt mensen om VRIJ te worden van stotteren. Dit doen wij door de voedingsbodem van de angst om te stotteren weg te halen. Deze natuurlijke en unieke aanpak richt zich op de bron van het stotteren. De methode kenmerkt zich door haar eenvoud en kracht. Je hebt alles al in huis om VRIJ te worden van stotteren. We leren je om weer vertrouwen te krijgen in je eigen, natuurlijke, spreken. Ook bouwen we aan een flegmatieke gevoelstoestand, een zekere onverstoorbaarheid op het gebied van spraak.

Jan Heuvel

oprichter en therapeut

Jan Heuvel stotterde van jongs af aan. In zijn zoektocht om vrij te worden van stotteren, bezocht hij in 1984 een workshop over de Hausdörfer-methode in Keulen. Geheel tegen zijn eigen verwachtingen in werd hij op z’n 25-ste hierdoor vrij van stotteren. In 1988 introduceerde hij de Hausdörfer-methode in Nederland. In de loop der jaren groeide deze uit tot de succesvolle Hausdörfer-therapie.

Wendy Oldenhof

Office Manager

Wendy Oldenhof is sinds 1 juli 2013 Office Manager bij het Hausdörfer-Instituut. In september 2011 volgde zij zelf de Hausdörfer-therapie. Sindsdien is zij ervan overtuigd dat dit de therapie is die mensen kan helpen om hun spreekangst te overwinnen. Wendy houdt zich onder andere bezig met het verwerken van aanmeldingen en aanvragen, beantwoorden van mails , de administratie en planning van de Hausdörfer-therapieën.