Ook als ouder kun je je kind helpen 

Hoe doe je dat op de beste manier?

Stotteren bij
peuters en kleuters

Stottert je kind? Vaak krijg je dan tegenstrijdige adviezen over hoe het stotteren aangepakt kan worden. En iedereen in je omgeving lijkt te weten wat het beste is voor je kind. Maar zelf twijfel je over wat nu echt de juiste aanpak is. Of misschien gaat je kind al naar een therapeut en zie je geen vooruitgang. 

Speciaal voor jonge kinderen hebben wij een adviespakket ontwikkeld. Daarmee kunnen ouders -zélf- de natuurlijke spraak bij hun kind weer in goede banen leiden. Het adviespakket bestaat uit 2 informatieve readers en een online gesprek met ouders.

Weten wat stotteren écht is, heeft meestal al een geruststellend effect en daarmee een positieve invloed op je kind. Je ervaart al snel dat jouw kind gewoon natuurlijk kan spreken. En dat er niets mis is met bijvoorbeeld de hersenen, genen, spraakmotoriek of ademhaling. 

Je krijgt concrete tips en adviezen, waarmee je meteen zelf aan de slag kunt. Uit onze ervaringen blijkt dat jonge kinderen (van 2 tot 4-5 jaar) al binnen enkele dagen tot weken weer natuurlijk gaan spreken.

 

Stotteren bij kinderen

Stotteren is voor een kind méér dan vervelend. Het beperkt een kind om zich te uiten zoals het dat wil, en om te zeggen wat het wil. Het schaamt zich, voelt zich machteloos en gefrustreerd. Vaak brengt het ook gevoelens van eenzaamheid en onbegrip. Zowel thuis, als op school en bij de sportvereniging.

Als ouder zie je dat je kind onder het stotteren gebukt gaat. Maar meestal laat een kind niet eens zijn echte gevoelens zien. Je probeert er als ouder zo begripvol en geduldig mogelijk mee om te gaan. Je wilt niets liever dan je kind gelukkig zien, en dat het zelfvertrouwen heeft. Gelukkig kun je je kind hierbij helpen.

Met de gezinstherapie helpen we ouders om hun kind te begeleiden naar de natuurlijk spraak. En daarmee naar een nieuw vertrouwen in het spreken. Dit doen we met een eerste sessie bij je thuis, en 10 opvolgende online sessies.

 

Wil je meer weten over de Hausdörfer-therapie?

Bestel dan (één van) onze boeken!