Als je kind stottert of neigt te gaan stotteren, wil je als ouder graag helpen. 

Maar hoe help je je kind het best?

Stotteren bij peuters en kleuters

Vaak krijg je tegenstrijdige adviezen en iedereen in je omgeving lijkt te weten wat het beste is voor je kind. Terwijl jouw intuïtie misschien wel zegt: we moeten het probleem niet teveel benadrukken. Of misschien gaat je kind al naar een therapeut en twijfel je omdat je geen vooruitgang ziet. 

Speciaal voor hele jonge kinderen heeft het Hausdörfer-instituut een adviespakket ontwikkeld waarmee ouders –zélf- op een natuurlijke en efficiënte wijze de natuurlijke spraak bij hun kind weer in goede banen kunnen leiden. 

Het lezen van de beide readers heeft meestal al een geruststellend effect en daarmee een positieve invloed op je kind. Je krijgt immers een bevestiging van het feit dat jouw kind natuurlijk kan spreken en dat er niets mis is met bijvoorbeeld de hersenen, genen, spraakmotoriek of ademhaling. 

Het pakket geeft inzicht in de kern van het stotteren en je ontvangt concrete tips en adviezen, waarmee je meteen aan de slag kunt. 

Uit onze ervaringen blijkt dat jonge kinderen (van 2 tot 4-5 jaar) al binnen enkele dagen tot enkele weken weer natuurlijk gaan spreken. Je voelt dus al snel dat het goed zit!

 

Adviespakket Peuters en Kleuters

 

Dit adviespakket bestaat uit:

   twee readers

   gesprek via telefoon, Skype, FaceTime of WhatsApp

Pakketprijs €139,00

Gezinstherapie

De Hausdörfer-gezinstherapie is geschikt voor kinderen van 8 tot ca. 13 jaar en hun ouder(s).

   1 basis sessie, bij voorkeur met hele gezin (bij u thuis of bij Hausdörfer Instituut)

   10 online vervolg sessies

Stotteren bij kinderen

Is je kind al wat ouder, ook dan kan kunnen wij jullie helpen.

We weten uit eigen ervaring hoe vervelend het is voor en kind om te stotteren. Ook als ouder zie je dat je kunt gebukt gaat onder het stotteren. En meestal laat een kind niet eens zijn echte gevoel zien.

Natuurlijk probeer je er als ouder zo begripvol en geduldig mogelijk mee om te gaan. Maar toch kan een kind dat stottert zich schamen, machteloos voelen en gefrustreerd zijn. Dat kan gepaard gaan met gevoelens van onbegrip en eenzaamheid. Thuis en/ op school, de sportvereniging.

Als ouder wil je niets liever dan je kind gelukkig zien. Help daarom je kind vrij te worden van stotteren en mail of bel voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Wil je meer weten over de Hausdörfer therapie?

Koop het boek