Na de Hausdörfer-basiscursus heb je waarschijnlijk een mooie stap kunnen zetten naar het VRIJ zijn van stotteren of misschien zelfs jouw doel bereikt. Dit jaar zijn er nog drie Hausdörfer-Boostercursussen gepland. Hieronder leg ik uit voor wie deze compacte cursus interessant kan zijn en waarom.

Als je pas de basiscursus heb gevolgd, kun je een boostercursus beschouwen als een ’tweede trap’ naar het VRIJ zijn. Als je begint aan een basiscursus krijg je veel informatie die nieuw voor je is. Je komt erachter dat alles anders is dan wat je altijd hebt gedacht. In de periode na de basiscursus doe je al niet meer de dingen die je deed om te blijven stotteren. Je hebt meer vertrouwen gekregen en een ‘dikkere huid’ op het gebied van spraak. Er is echter ook veel informatie vervaagd en verloren gegaan. Met een Boostercursus kun je even weer de puntjes op de ‘i’ zetten. Vanuit een wat meer flegmatieke gevoelstoestand komt de informatie heel anders binnen en is het veel gemakkelijker om het geleerde in de praktijk te brengen.

Als je vóór 2010 de basiscursus hebt gevolgd, kan een Boostercursus zeer zinvol zijn omdat we in 2010 de circumambulerende werkwijze hebben ingevoerd. Dit geeft een nóg beter inzicht in het proces naar VRIJ zijn van stotteren. Hiermee wordt het gewenste doel veel gemakkelijker bereikt. Bovendien kun je bijna niets meer ‘verkeerd’ doen, waardoor er vrijwel geen weg meer is die aan jouw doel voorbij gaat. De flegmatieke gevoelstoestand staat nu helemaal centraal, terwijl vóór 2010 ‘spreekrust’ de voornaamste doelstelling was. In de boostercursus leg ik uit waarom het verleggen van de focus van ‘spreekrust’ naar ‘flegma’ zo belangrijk is.

Als de term ‘circumambulerend’ je niets zegt, download dan de 24 tips op onze website.

Meer informatie over de boostercursus vind je op onze webpagina: https://vrijvanstotteren.nl/coachingstrajecten/